Inwijding gerenoveerde kapel zaterdag 16 september 2017

Na de start van de werkgroep “Kapel” zo’n 1,5 jaar geleden is, op allerlei fronten, heel veel overleg gevoerd en daarna door vrijwilligers hard gewerkt om de kapel en de directe omgeving te renoveren en een flinke opwaardering te laten ondergaan.

De werkzaamheden aan de kapel zelf zijn zo goed als afgerond en aan de bestrating ervoor wordt de laatste hand gelegd. Alles is er op gericht om de kapel weer in gebruik te kunnen nemen voor de jaarlijkse september-mis. De werkgroep heeft daarmee, met hulp van professionals en mede dankzij subsidie van de gemeente en sponsoring, een geweldige klus geklaard.

Kunstenares Adinda Creusen heeft als sponsoring de letters van het gedichtje, dat op de muren van de kapel staat, getekend. Deze letters konden de inwoners van Vilt kopen a 25 euro per stuk en daarmee werden ze “vriend van de kapel”.

Op zaterdag 16 september is het gerestaureerde Maria-beeld, dat voor de restauratie in de kapel stond, door een tweetal vrijwilligers naar de kapel terug gedragen. Pastoor Burger heeft de kapel, direct voorafgaande aan de door Harmonie Amicitia en Harmonie Concordia opgeluisterde Heilige mis, ingewijd.

Zowel de burgemeester, als John Creusen en pastoor Burger waren trots op deze prestatie van de inwoners van Vilt. Allen hopen dat de kapel weer als vanouds jaarlijks gebruikt gaat worden voor de september-mis.

 

Inwijding Mariakapel 16-09-2017